Wie zijn wij

Stephanie Scholte en Sanne de Bie hebben de handen ineen geslagen om lokale ondernemers op een positieve manier te supporten. Het gaat ons namelijk aan het hart. We zijn allebei fanatieke Amsterdam én food liefhebbers en wilden in deze gekke tijden graag iets doen om te helpen. Daarom besloten we dit platform op te richten, waar Amsterdammers bijzondere acties van lokale ondernemers in Amsterdam kunnen vinden, verzameld op één handige plek. Daarnaast hopen we met onze hulp ook vooral straks weer te kunnen genieten van al het moois en lekkers in onze stad. Ontdek hieronder wie wij zijn en waar onze motivatie vandaan komt.
Stephanie Scholte - Local Collective - Minturn - Amsterdam Walks

Stephanie Scholte

Co-founder Local Collective
De drukte, de gezelligheid, de straten, steegjes en pleinen, de mooie restaurants, de lokale winkeltjes, ik houd enorm van onze stad! Vanuit die liefde startte ik vorig jaar met @AmsterdamWalks, waarop ik kiekjes van mijn kleine wandelingetjes deel. En toen ging abrupt de horeca dicht. Geen lunches meer, geen drankjes op terras, niet meer uit eten en niet meer werken in mijn favo koffietentjes. Dat was even aanpassen!

Voor onszelf, maar helemaal voor de ondernemers, waaronder klanten van mijn bedrijf Minturn. Ik hoorde over hun zorgen en begon een beetje te dubben over wat ik kon doen vanuit mijn skills als webbouwer en online marketeer. Ondertussen kwam ik via Instagram in gesprek met Sanne van @MokumsFood. We bleken precies dezelfde gedachten te hebben. Ook merkten we op dat ondernemers zich ontzettend innovatief toonden om aan nieuwe inkomsten te komen. Dat wilden we supporten! En zo kwamen we heel snel op het idee voor Local Collective. In een week hadden we een naam, een logo en gingen we live met de website! Het is ontzettend tof om alle acties voorbij te zien komen en een positieve bijdrage te kunnen leveren. Ook heel bijzonder zijn de lieve en enthousiaste reacties die we ontvangen van de ondernemers.
Sanne de Bie - Local Collective - Mokums Food

Sanne de Bie

Co-Founder Local Collective
Toen ik hoorde dat de horeca dicht ging dacht ik eerst; ach, een paar weekjes niet uiteten komen we wel door met elkaar! Maar het duurt nu toch langer dan we allen hadden gehoopt en het gaat mij aan het hart dat ook de horeca lijdt onder de financiële gevolgen van de coronacrisis.

Maar wat ik ook vanaf moment één zag: het aanpassingsvermogen van veel (horeca)zaken in Amsterdam. Zo ontzettend leuk om te zien! Met Stephanie ben ik Local Collective begonnen omdat we een centrale plek misten waar alle originele initiatieven terug te vinden zijn. Want alleen samen, zijn wij Amsterdam!

Contact met ons

Wil je meer over ons weten? Of heeft jouw lokale onderneming ook een toffe actie lopen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar actie@localcollective.nl met jouw vraag, opmerking óf informatie over jouw actie. Ook kun je ons natuurlijk vinden op Instagram en Facebook en ons daar een DM sturen. Veel liefs! Stephanie & Sanne
Mail ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram